Dit OVERZICHT op de website geeft een volledig beeld van alle schilderijen, tekeningen en verdere kunstactiviteiten van Lydia Bakker. Hieronder staan de verschillende onderdelen waarop geklikt kan worden. Steeds kan door klikken op “Overzicht” boven- of onderaan de pagina hier gekozen worden voor het bekijken van onderstaande details.

Lydia Bakker is kunstenares en docent schilderen en tekenen. Ook organiseert ze huisconcerten en maakt kunst in opdracht. Over haar werk schrijft Lydia:

Ik schilder graag mensen en stillevens.  Door mijn manier van schilderen geef ik het schilderij iets dat met liefde en intimiteit,stilte en eerbied te maken heeft. Sommige portretten krijgen de waarde van een icoon; ze geven uitdrukking aan het verlangen naar eeuwigheid, naar een niet te vernietigen beeld dat volmaaktheid bezit. Ze zijn onbedorven en idyllisch. Vaak gebruik ik herinneringen, dromen, of laat ik mij leiden/inspireren door muziek. Nergens wordt mijn werk cynisch. Integendeel, het toont juist geloof en hoop, ook wanneer de werkelijkheid dit tegen spreekt. Mijn werk is illustratief, emotioneel, realistisch, maar laat altijd ruimte voor wat je niet concreet kan zien, wat zich tussen het waarneembare afspeelt.

onder de hoed vandaan
olieverf op linnen, 50×60 cm

Leven en werk van Lydia Bakker

staat beschreven in de

inleiding van het boek

“Onder de hoed vandaan

Het curriculum vitae staat hier

Scroll naar boven